Följ mig i politiken!

lördag 25 april 2009

Malin Wollin klampar runt i klaveret...

Eleverna på fotbollsfruns barndomsskola kände sig sårade av hennes uttalande om hur illa eleverna där sköter sig idag, vilket inte oväntat fick till följd att eleverna bjöd in Wollin till sin skola för att visa att det inte är så dåligt som Wollin i debatten vill göra gällande. Mycket bra initiativ för övrigt, men hur togs det emot av fru fotboll? Hon tror på fullaste allvar att eleverna hon har mitt framför sig har blivit köpta... Vilken käftsmäll mot de elever som tycker att hon har fel i sin bildsättning av skolan och dess elever... Hennes syn är så förnedrande och så fel som den bara kan bli av dagens skola!

Malin Wollin möter en skola där de flesta elever inte mår dåligt, i alla fall inte på grund av skolan och skolmiljön. Hon möter en förändrad skola utan "pissränna" och där eleverna har god disciplin och äter sina måltider tillsammans med sin klass och sin lärare. Hon möter elever som inte tycker att det finns några tydliga roller på skolan, att det inte finns någon som är populärast eller så... Hon möter en skolvärld där kontakten med lärarna har förändrats drastiskt sedan hon själv gick i skolan för drygt 15 år sedan.

Detta möte till trots väljer Malin Wollin att blunda för verkligheten, där hon blir förvånad över att hon inte ser någon som mår dåligt, att hon inte ser någon pissränna och att situationen på skolorna har förändrats... Hon erkänner dock till slut att saker och ting har blivit mycket bättre sedan hon själv var elev, men trots det kvarstår hennes kritik oförändrat - märkligt nog...

Inga kommentarer: