Följ mig i politiken!

torsdag 26 november 2009

Miljöpartiet mörkar sina syftet med Västerviks sjukhus!

Just nu pågår landstingsfullmäktige i Kalmar och debatten om mångfald och alternativa driftsformer pågår. Alliansen får mycket tuff kritik från vänstermajoriteten, speciellt från miljöpartiets Akko Karlsson.

Vad Akko då inte tänker på är att hon gick ut i Västerviks Tidning i valrörelsen 2006 och sa att hon kunde tänka sig att privatisera Västerviks sjukhus. Samtidigt kritiserar hon alliansen för att vilja sälja ut det, trots att alliansen vid åtskilliga tillfällen i media och fullmäktigedebatter har sagt att man INTE vill det. Socialdemokraterna anser då att alliansen ljuger och verkar under en hemlig agenda.

Akko bekräftade dock att hon sagt sig vilja privatisera sjukhuset och det gjorde hon i en kommentar på Västviks Tidnings hemsida igår. Hon försöker släta över sin åsikt med att dölja detta faktum med ett tomt resonemang om landstingsmajoritetens utformande av policy för vårdavtal och rekrytering av personal. Vad hon i grunden tycker, går stick i stäv med vad hennes egen majoritet nu tycker och stick i stäv med hennes egen kritik mot alliansen, en kritik som dessutom är ren och skär lögn.

Hade jag varit sosse eller miljöpartiskt hade jag varit ytterst försiktig och ödmjuk i debatten om alternativa driftsformer för att undvika kasta sten i glashus...

Inga kommentarer: