Följ mig i politiken!

tisdag 18 maj 2010

Sveriges högsta patientavgifter i Kalmar län!

Med tung självsäkerhet och helt avsaknad av ödmjukhet konstaterar den rödgröna majoriteten i Landstinget i Kalmar län att de är stolta över att ha höjt patientavgifterna till Sveriges absolut högsta. Alliansen å sin sida konstaterade att de ville sänka avgifterna i vården - för barnens och rättvisans skull.

I valrörelsen 2006 lovade socialdemokraterna att inte höja patientavgifterna, det var de tydliga med. I somras bröt dom löftet när de panikhöjde dessa avgifter. Med detta har den rödgröna röran återigen visat att de svikit patienterna som fått betala mer för att få sjukvård. Detta drabbar de som inte har så gott ställt och det drabbar barn i behov av vård och hjälpmedel med upp till 25 % avgiftsökningar. Samtidigt har S, v och mp höjt skatterna både i landsting och i många kommuner. Resultatet är att de rödgröna skinnar de mest utsatta medborgarna i behov av samhällets hjälp! Naturligtvis kan ni socialdemokrater inte vara nöjda, men ni är så j***a stolta så ni spricker, kan jag tro... Ni är värstingarna i landstingsSverige!

Orättvisan är inte nog där. Tillgängligheten har blivit sämre till besöken, det är en ojämlik fördelning över länet när det gäller att få besök i tid. Beroende på var man bor i länet får man olika vård och olika tillgång på vård. Speciellt markant är detta för barn och ungdomar. Förra vallöftet om höjd kvalitet i psykiatrin var bara tomt snack, ingenting har hänt. Att Anders Henriksson (s) sedan skryter om hur bra ekonomin är gör cirkusnumret fullständigt. Visst ser man ekonomin på kort sikt ser det ganska bra ut med det ackumulerade resultatet, men går man några år tillbaka ytterligare så är det ackumulerade resultatet inte alls bra, utan visar på stora minussiffror. Sanningen är att hade inte den rödgröna majoriteten fått de extra stadsbidragen tillsammans med sänkta arbetsgivaravgifter hade de för 2009 visat på minusresultat... Ja, mycket göms under det rödgröna täcket...

Inte undra på att s-ledamöterna sjönk ned i sina bänkar under dagens fullmäktigedebatt funderandes över sina 17 brutna vallöften av 22... Med tanke på debatten som gick tycker de nog ändå att det är helt ok för storsintheten har väl ändå inget att göra med ödmjukhet?!

Vad medborgarna till sist tycker om de höjda patientavgifterna får vi veta valdagen den 19 september i år. Jag hoppas att väljarna ser igenom de socialdemokratiska kejserliga kläderna och röstar bort det röda ilskna och hjärtlösa alternativet.

Inga kommentarer: