Följ mig i politiken!

tisdag 31 maj 2011

Mer kollektivtrafik ger högre skatt

Ingen är väl emot en bättre kollektivtrafik genom Kalmar län? Ingen är väl heller emot att att kollektivtrafik får kosta mycket pengar från det gemensamma? Men, är man positiv till att höja landstingsskatten för att bekosta nya investeringar? Detta måste ses ur perspektivet att man:
1. Tar ut en skatteökning från och med 1/1-2012 trots att den inte ska användas förrän under 2014.
2. Ingen har någonsin tittat på alternativa finansieringslösningar.
3. Ingen har djupdykit kring frågan och utrett om och i så fall vilka satsningar som är strategiska och hållbara, utan man väljer att famla i blindo.
4. Inga svar har presenterats kring vad de extra skattepengarna för den tidigarelagda skattehöjningen ska användas till.
5. Ingen verkar tänka på den svåra ekonomiska situation många arbetslösa och låginkomsttagare befinner sig i. En höjd skatt med 25 öre per 100-lapp kan betyda skillnaden mellan självständighet och tvingad att förlita sig ekonomiskt på någon annan.
6. Ingen tänker låta kommunerna få säga sitt om skattehöjning för utökad kollektivtrafik.
7. Ingen strategi verkar finnas när man gör dessa stora satsningar innan det blir klart med hur de nya regionerna kommer att se ut inom kort. Hur effektivt är det?
Detta kallar inte jag för att ta ansvar! Detta är inget annat än en skandal! S, v och mp i Landstinget i Kalmar län borde skämmas!

Inga kommentarer: